dinsdag, juli 01, 2008

Roken

Ik ben boos op het NRC, om dit commentaar:
http://weblogs3.nrc.nl/commentaar/2008/06/30/een-verboden-genot/

Het is zo duidelijk uit het oogpunt van een roker geschreven, dat het stuitend is. Het is ook ver beneden de kwaliteit die ik van de NRC (Next) verwacht, de hoofdredactie moet zich schamen dat ze dit stuk hebben geplaatst.

De auteur slaat door zijn vooringenomenheid een aantal keer de plank flink mis. Nederland is laat met deze regeling, in de rest van Europa is er al eerder mee begonnen. Er wordt gevraagd waarom dit niet aan "de markt" werd overgelaten. Dat is geprobeerd, maar de markt is er niet uitgekomen. In elk geval niet met iets waar de groeiende nietrokende meerderheid in Nederland tevreden mee was.

Dan gaat het door alsof rokers gediscrimineerd worden. Onzin! Rokers mogen nog alles wat niet-rokers mogen, alleen niet meer in een restaurant roken --- net als niet-rokers. En rokers worden al helemaal niet behandeld als heroineverslaafden: heroinegebruik is bij wet verboden, maar wordt om gezondheidsredenen soms gedoogd.

Dat iemand zichzelf vergiftigt is toegestaan, dat is zijn vrije keus. Als hij anderen beschadigt met zijn gedrag, dan mogen die anderen daar ook wat over zeggen. En als het bij een pafpaal of onder een afzuigkap ongezellig is en het er stinkt, kan een roker altijd overwegen te minderen.

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Het viel mij ook op dat het commentaar nogal fel was, en niet de nuance had die ik van het redactioneel commentaar gewend ben. Dit stuk had beter als ingezonden brief geplaatst kunnen worden. En dan nog was ik het er mee oneens.

6:33 p.m.  

Een reactie posten

<< Home